Składniki:
3 jabłka
sok z cytryny
cynamon
cukier do smaku
1 goździk
woda
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej + 50-100 ml wody
+ makaron
Sposób wykonania:
1. Obrać jabłka, pokroić w kostkę, wrzucić do rondelka. Dodać sok z cytryny, trochę cukru, goździk, cynamon i odrobinę wody. Chwilkę gotować, ale nie za długo, aby jabłka się nie rozpadły.
2. Mąkę wymieszać z zimną wodą, wlać do jabłek, gotować, aż sos się zagęści.
3. Jabłka podajemy z ugotowanym makaronem na ciepło.
Smacznego!!!
No właśnie ja też znam wersję ryż z jabłkami, a z makaronem? To nowość, ale wygląda ciekawie i pewnie jest smaczne :)
OdpowiedzUsuńCiekawe urozmaicenie ;))
OdpowiedzUsuńDzięki za udział w akcji
Też taki lubię:)
OdpowiedzUsuń