12 sierpnia 2014

Pieczony łosoś z koperkiem i cytryną

Naszła mnie ostatnio ochota na łososia, bo już dawno nie jadłam. Znalazłam ekspresowy przepis, zmieniłam według własnego gustu, zrobiłam, wyszło pysznie. Dziś z Wami dzielę się tym przepisem :)


Składniki:

300-400 g łososia
1 duża łyżka masła
sok z połowy cytryny
1-2 łyżki siekanego koperku
sól do smaku
słodka mielona papryka

Sposób wykonania:

1. Rybę nacieramy słodką mieloną papryką.
2. Masło roztapiamy, uważamy, aby go nie przypalić. Zdejmujemy z ognia i dodajemy sok z cytryny, koperek i solimy do smaku.
3. W naczyniu żaroodpornym układamy ryby, polewamy masłem z przyprawami, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. przez 20-30 minut bez przykrycia.

Smakuje bardzo bardzo dobrze!
Smacznego!!!

Źródło: Passionfruit

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!