8 sierpnia 2014

Pasta z tuńczyka i fety

Lubię od czasu do czasu urozmaicić sobie kanapkę ciekawą pastą.


Składniki:

1 puszka tuńczyka w sosie własnym
120-150 g sera typu feta
1/2 małej cebulki
pieprz
ewentualnie siekana zielenina

Sposób wykonania:

1. Tuńczyka odsączyć z zalewy.
2. Cebulkę drobno posiekać.
3. Fetę rozgnieść widelcem, wymieszać z tuńczykiem i cebulką, doprawić do smaku pieprzem. Można dodać drobno posiekaną natkę pietruszki lub koperek.

Smacznego!!!

6 komentarzy:

  1. Moja ulubiona pasta do chleba :) Bardzo często gości na naszym stole :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy przepis, lubię rybne pasty, na pewno wypróbuję.
    Na razie dodaję do ulubionych ;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Chcę wypróbować przepis ale nie wiem jaką wielkość puszki tuńczyka mam użyć

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zazwyczaj kupuję tuńczyka w Biedronce, tam jest puszka 180g.

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!