Lubię od czasu do czasu urozmaicić sobie kanapkę ciekawą pastą.
Składniki:
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
120-150 g sera typu feta
1/2 małej cebulki
pieprz
ewentualnie siekana zielenina
Sposób wykonania:
1. Tuńczyka odsączyć z zalewy.
2. Cebulkę drobno posiekać.
3. Fetę rozgnieść widelcem, wymieszać z tuńczykiem i cebulką, doprawić do smaku pieprzem. Można dodać drobno posiekaną natkę pietruszki lub koperek.
Smacznego!!!
Moja ulubiona pasta do chleba :) Bardzo często gości na naszym stole :)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis, lubię rybne pasty, na pewno wypróbuję.
OdpowiedzUsuńNa razie dodaję do ulubionych ;-)
Bez majonezu?
OdpowiedzUsuńBez🙂
UsuńChcę wypróbować przepis ale nie wiem jaką wielkość puszki tuńczyka mam użyć
OdpowiedzUsuńZazwyczaj kupuję tuńczyka w Biedronce, tam jest puszka 180g.
Usuń