Taka surówka jest fantastyczna. Szybko się robi i jest pyszna. Dodatek świeżego ogórka i koperku nadaje jej świeżości. Z resztą, spróbujcie sami😋
Składniki:
- 1/2 dużej główki młodej kapusty
- 1/2 puszka kukurydzy
- 2 ogórki gruntowe
- 1 łyżeczka majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
- siekany koperek
- sok z cytryny
Sposób przygotowania:
1. Kapustę oczyścić z brzydkich liści, poszatkować.
2. Ogórki obrać, pokroić w kostkę, dodać do kapusty. Dorzucić połowę puszki kukurydzy i siekany koperek.
3. W osobnej miseczce wymieszać jogurt, majonez, odrobinę soku z cytryny, sól, pieprz. Dodać do surówki i całość wymieszać. W razie potrzeby można doprawić.
Smacznego!
Źródło: kardamonowy.pl