Przekąska idealna dla małych i dużych łakomczuszków. Kolory galaretki oczywiście można modyfikować.
Składniki:
- 2 galaretki zielone
- 2 galaretki czerwone
- 200-220 g herbatników
- 800 g serka homogenizowanego waniliowego
Sposób przygotowania:
1. Przygotować gorącą wodę, w dwóch szklankach wody rozpuścić zielone galaretki i tak samo w rozpuścić galaretki czerwone w dwóch szklankach wody. Odstawić do wystudzenia.
2. Foremkę (u mnie 24x28cm) wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na dnie warstwę herbatników jeden obok drugiego.
3. Połowę serka zmiksować z przestudzoną czerwoną galaretką, ostrożnie wylać na herbatniki i wyrównać. Włożyć do lodówki, by trochę stężała.
4. Resztę serka zmiksować z zieloną galaretką, wyłożyć na czerwoną warstwę. Na wierzch ułożyć herbatniki. Całość włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Smacznego!!!
Źródło: smakinatalerzu.pl
O właśnie prosto - sprawnie i smacznie :) poumykały mi przepisy z głowy dzięki za podpowiedz ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam