28 czerwca 2021

Surówka z młodej kapusty i kukurydzy

 Taka surówka jest fantastyczna. Szybko się robi i jest pyszna. Dodatek świeżego ogórka i koperku nadaje jej świeżości. Z resztą, spróbujcie sami😋

Składniki:

  • 1/2 dużej główki młodej kapusty
  • 1/2 puszka kukurydzy
  • 2 ogórki gruntowe
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
  • siekany koperek
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

1. Kapustę oczyścić z brzydkich liści, poszatkować.

2. Ogórki obrać, pokroić w kostkę, dodać do kapusty. Dorzucić połowę puszki kukurydzy i siekany koperek.

3. W osobnej miseczce wymieszać jogurt, majonez, odrobinę soku z cytryny, sól, pieprz. Dodać do surówki i całość wymieszać. W razie potrzeby można doprawić.

Smacznego!

Źródło: kardamonowy.pl

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!