28 lutego 2012

Pasta serowo-rzodkiewkowa

W tej paście chodzi o to aby było duuuużo rzodkiewki :) Wtedy jest najpyszniejsza :)


Składniki:

25 dag twarożku
1 duży pęczek rzodkiewki
szczypiorek - ilość według uznania
sól
jogurt naturalny

Sposób przygotowania:

1. Ser rozgniatamy widelcem, rzodkiewkę myjemy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
2. Do miski dodajemy ser, rzodkiewkę i jogurt naturalny, wszystko mieszamy, doprawiamy solą, dodajemy szczypiorek i dokładnie mieszamy.

I gotowe! Smacznego :)

25 lutego 2012

Naleśniki z jabłkami i skórką pomarańczową

Dawno już nie jadłam naleśników. Niby się szybko robi, a tak rzadko je przyrządzam. Dziś proponuję pyszne naleśniki z jabłkami i dodatkiem skórki pomarańczowej:) Pycha :)


Składniki:

Ciasto:
2 niepełne szklanki mąki
250 ml mleka
200 ml wody mineralnej gazowanej
2 jajka
olejek pomarańczowy do smaku
3-4 łyżki masła
odrobina soli oraz cukru pudru


Farsz:
1 kg jabłek
100g kandyzowanej skórki pomarańczowej
odrobina cynamonu
cukier do smaku

Sposób przygotowania:

1. Obieramy jabłka, prażymy do momentu aż się rozpadną. Dodajemy skórkę pomarańczową, ewentualnie dodać cukru.
2. Ze składników zrobić ciasto naleśnikowe, smażyć naleśniki, nałożyć i rozsmarować farsz, zwijać w ruloniki.


Smacznego :)

24 lutego 2012

Buraczki ćwikłowe na zimno

Buraczki to bardzo popularny dodatek do obiadu. Często korzystam z gotowych buraczków w zalewie chrzanowej, które przygotowałam w lecie. Tym razem jednak przygotowałam buraczki ćwikłowe na zimno. Polecam :)


Składniki:

buraki - ilość dowolna w zależności ile potrzebujemy
ocet
sól
cukier
kminek

Sposób przygotowania:

1. Buraki ugotować, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce (tarłam na dużej tarce). 
2. Dodać octu, cukru i soli do smaku. Na koniec doprawić kminkiem.

SMACZNEGO :)

22 lutego 2012

Zupa jarzynowa

Szybka zupa jarzynowa, która bardzo często gości u nas na stole. Do gotowej mrożonki dodaję jeszcze ziemniaki, marchew i cebulę, czasami też inne warzywa, by była bardziej syta.


Składniki:
  • 1 mrożonka - bukiet jarzyn (450-700g)
  • 1 marchewka
  • 3 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 skrzydełka
  • sól, pieprz
  • pieprz
  • siekana natka pietruszki
  • śmietana 18%

Sposób przygotowania:

1. Najpierw przygotowujemy bulion ze skrzydełek, skrzydełka zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia, odszumowujemy, chwilę gotujemy.
2. Obieramy ziemniaki, cebulę i marchewkę, Ziemniaki kroimy w kostkę, marchew w plasterki, a cebulę na ćwiartki. Dorzucamy do bulionu, gotujemy aż warzywa zmiękną.
3. Wyciągamy skrzydełka. Do zupy wsypujemy mrożonkę, gotujemy jeszcze 10 minut. W osobnej misce odmierzamy 3 łyżki śmietany, zalewamy chochelką gorącej zupy, mieszamy starannie i wlewamy do jarzynówki. Całość zagotowujemy, na koniec rzucamy posiekaną natkę pietruszki, posiekany czosnek i doprawiamy solą i pieprzem.
 
Smacznego :)
 

19 lutego 2012

Oponki z serem

Tak u mnie wczoraj zakończyliśmy czas karnawału. Od środy koniec ze słodkościami. Myślę jednak, że na blogu pojawi się coś słodkiego ponieważ mam trochę zaległych zdjęć :) A poza tym będę musiała upiec tort w marcu, gdyż moja córcia będzie obchodzić swoje pierwsze urodziny, więc nie wypada odmówić sobie czegoś słodkiego w tak wyjątkowy dzień :)
Przepis na oponki mam od lat w swoim zeszycie i korzystałam z niego kilkakrotnie.

Składniki:

  • 1/2 kg mąki pszennej
  • 1/2 kg sera białego (twarogu w kostce)
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki sody
  • 100g margaryny
  • 2 jajka
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania


Sposób przygotowania:

1. Na stolnicę dajemy mąkę, margarynę, jajka, cukier, rozdrobniony biały ser i sodę, zagniatamy ciasto.
2. Gotowe ciasto rozwałkowujemy na grubość 1-2 cm, wycinamy krążki szklanką, a małe dziurki kieliszkiem lub nakrętką do butelki. Można też użyć foremki do wycinania oponek.
3. Oponki smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Po wyciągnięciu posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego :)

 



18 lutego 2012

Quiche z kurczakiem, serem i warzywami

Cóż tu napisać... Hmm quiche jest wyśmienity. Do przygotowania użyłam mięsa z udek z rosołu, a zawsze mam problem co z nim zrobić. Przeważnie robię jajecznicę z kurczakiem lub tymbaliki drobiowe, ale i to może się znudzić. Tak więc znalazłam kolejny fajny pomysł na "utylizację" mięska z rosołu. Przepis znalazłam u Margarytki. Nieznacznie go zmodyfikowałam.


Składniki:

Ciasto:
150g mąki pszennej
125g twarogu
40g masła lub margaryny
1 żółtko
szczypta soli
1 łyżka śmietany

Farsz:
mięso obdarte z dwóch udek (u mnie z rosołu)
20 dag brokułów (użyłam mrożonych)
15 dag papryki (użyłam mrożonej)
1 cebula
125 g twarogu
2 jajka
125 ml mleka
125 g tartego żółtego sera
sól, pieprz
zioła prowansalskie
przyprawa do kurczaka

Sposób przygotowania:

1. Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto. Zawijamy w folię i chowamy do lodówki na 30 minut. W międzyczasie przygotowujemy farsz.
2. Obrane mięso z udek z rosołu doprawiamy przyprawą do kurczaka i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Po usmażeniu przekładamy na talerzyk do całkowitego wystudzenia.
3. Cebulę kroimy w grubszą kostkę, rzucamy na patelnię, na której smażył się kurczak. Chwilę dusimy, dodajemy paprykę i razem dusimy, aż papryka zmięknie.
4. W osolonym wrzątku z dodatkiem łyżeczki cukru i łyżeczki soli gotujemy przez 3 minuty brokuły. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
5. W misce mieszamy 2 jajka i pozostałe białko z ciasta. Dodajemy mleko, pokruszony twarożek, 3/4 tartego żółtego sera, sól, pieprz i zioła prowansalskie.
6. Włączamy piekarnik na 200 st. C. Formę wykładamy papierem do pieczenia (użyłam blaszki tortowej o średnicy 25 cm). Można też użyć innej okrągłej formy. Wylepiamy ciastem formę, tworząc brzegi o wysokości 2-3 cm. Ciasto można podpiec krótko w piekarniku.
7. Na ciasto wykładamy kolejno uduszoną cebulę z papryką, mięso, brokuły i zalewamy masą jajeczną. Całość posypujemy pozostałym żółtym serem. Pieczemy 30-40 minut w 200 st. C. (Piekłam 40 minut ponieważ nie posiadam piekarnika z termoobiegiem).
8. Podajemy na gorąco.
9. Ponieważ podane danie jest przeznaczone dla 4 osób, bałam się później to odgrzewać, ponieważ nie mam mikrofalówki. Ale niepotrzebnie się obawiałam. Pozostałą porcję odgrzewałam w piekarniku następnego dnia w 160 st. C przez ok. 30 minut i smakowała równie dobrze jak bezpośrednio po przygotowaniu. Tak więc polecam to danie ponieważ jest naprawdę syte i pyszne :)


Smacznego :)

Źródło: Kulinarne szaleństwa Margarytki

17 lutego 2012

Chlebek z kminkiem

Od razu zaznaczam, że ilość składników pozwala na upieczenie małego chlebka w np. małej keksówce. Wystarczy podwoić ilość składników jeśli ktoś woli większy chlebek. Następnym razem sama zamierzam tak zrobić. Polecam :)


Składniki:

25 dag mąki pszennej
szklanka ciepłej wody
25g świeżych drożdży
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
2 łyżki płatków owsianych
1 łyżka kminku

Sposób przygotowania:

1. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy kminek i płatki owsiane, mieszamy. Robimy zagłębienie, do którego kruszymy drożdże, posypujemy cukrem i zalewamy letnią wodą. Delikatnie mieszamy. Całość przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia - ok. pół godziny.
2. Po tym czasie mieszamy całość łyżką lub mikserem na najmniejszych obrotach (użyłam miksera). Ponownie odkładamy do wyrośnięcia na 30 minut.
3. Ciasto ponownie mieszamy, przekładamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą małej keksówki. Nie musimy równać chlebka. Odstawiamy do wyrośnięcia. 
4. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy 1 godzinę.


Smacznego :)

Źródło: Raspberries and cream

15 lutego 2012

Udka w glazurze miodowej z sosem sojowym

To dopiero pomysł na super pyszny obiad! Na początku myślałam, że udka mi się nie zarumienią, ale w końcowej fazie pieczenia zarumieniły się na piękny miodowy kolor.


Składniki:

4-6 niedużych udek
8 łyżek sosu sojowego
2 łyżki miodu
1 łyżka octu
pół cebuli
1-2 ząbki czosnku
1 łyżeczka mielonego imbiru

Sposób przygotowania:

1. Wymieszać posiekaną cebulę, czosnek, sos sojowy, miód, imbir i ocet. Z udek ściągnąć skórę. Udka włożyć do marynaty na kilka godzin.
2. Całość zapiekać w naczyniu żaroodpornym i przykryć folią. Piec w 200 st. C przez 1,5 godziny. Pod koniec pieczenia odsłonić udka, by się przyrumieniły.


Smacznego :)

Źródło: Kwestia smaku

12 lutego 2012

Ryba w panierce cytrynowo-koperkowej

Jeśli znudziły Wam się tradycyjne panierki do ryb polecam ten oto przepis. A znalazłam go u Pauliny. Minimalnie go zmodyfikowałam zastępując pietruszkę koperkiem.


Składniki:

2 kawałki dowolnej ryby - u mnie dorsz
sok z cytryny
sól, pieprz 

Panierka: 
pół szklanki bułki tartej
2 łyżki otartej skórki z cytryny
2 łyżki siekanego koperku

jajko+odrobina mleka
mąka

Sposób przygotowania:

1. Rybę skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą i pieprzem.
2. Bułkę tartą wymieszać z koperkiem i cytrynową skórką, rybę panierować w odpowiedniej kolejności: najpierw w mące, potem w jajku z mlekiem, a na końcu w panierce z bułki i dodatków.
3. Rybę smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor i podawać z ulubionymi dodatkami.


Smacznego :)

Źródło: Smak mojej kuchni

11 lutego 2012

Surówka z marchewki z porem i jabłkiem

Lubię świeże dodatki do drugich dań, choć rzadko je robię - z powodu braku czasu. Na blogu domiwkuchni znalazłam fajną szybką surówkę z marchewki. W oryginale występuje jeszcze majonez - pominęłam. Polecam serdecznie!


Składniki:

3 duże marchewki
1 por
2 jabłka
sól, pieprz
sok z cytryny

Sposób przygotowania:

1. Marchewkę i jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
2. Pora oczyścić, pokroić w półksiężyce. Wszystko wymieszać, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
3. Przed podaniem schłodzić ok. godziny by smaki się przegryzły.


Smacznego :)

10 lutego 2012

Kora orzechowa

Hmm, więc tak. Przedstawiłam Wam dotychczas kilkanaście ciast, spośród których były już moje dwa ulubione: cappuccino i 3 bit. A teraz pora na moje trzecie ulubione ciasto - korę orzechową. Moja mama robi ją właściwie w każde Święta, dlatego kojarzy mi się z bardzo odświętnym wypiekiem. Przepis mam od mamy.

Składniki:

Ciasto (blaszka 33x23):
  • 8 białek
  • 3 żółtka
  • 100g wiórków koksowych
  • 100g włoskich orzechów mielonych
  • 100g włoskich orzechów siekanych
  • 100g rodzynek
  • 150g cukru (niepełna szklanka)
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem:
  • 2 budynie śmietankowe
  • sok z brzoskwiń + woda (płynu ogólnie powinno być 2 szklanki)
  • 5 żółtek
  • 3 łyżki cukru
  • z łyżeczka mąki pszennej
  • 1 kostka masła
  • mleko
Dodatkowo:
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe, morelowe lub pomarańczowe
  • 1 duża paczka delicji (lub 2 tradycyjne)

Sposób przygotowania:

1. Robimy ciasto: ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli, dodajemy cukier, następnie po jednym żółtku, mieszamy dokładnie i wsypujemy orzechy, rodzynki, kokos, mąkę i proszek do pieczenia i mieszamy. Wykładamy do blaszki i pieczemy "do suchego patyczka".
2. Przygotowujemy krem: do soku z brzoskwiń (z puszki) dolewamy tyle wody aby było 2 szklanki płynu. Gotujemy. W międzyczasie ucieramy żółtka z cukrem, dodajemy budynie, mąkę i odrobinę mleka i wszystko starannie mieszamy. Wlewamy mieszankę na gotujący się sok. Powstanie nam budyń do przyrządzenia kremu. Odstawiamy do wystudzenia.
3. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy i dodajemy po 1 łyżce ostudzonego budyniu. Jeśli krem wyszedł nam za rzadki nie ma co się martwić - wystarczy go wstawić do lodówki i pięknie stężeje.
4. Galaretki rozpuszczamy w 500-600 ml gorącej wody. Odstawiamy do lekkiego stężenia.
5. Przekładamy ciasto. Można to zrobić na dwa sposoby : 

I sposób (od dołu):

  • ciasto
  •  połowa kremu delicje (układamy je galaretkami do dołu, a wierzch nasączamy zimną kawą i spirytusem, ewentualnie mocnym naparem z herbaty) 
  • reszta kremu 
  • brzoskwinie z puszki pokrojone w plastry 
  • tężąca galaretka

II sposób - ciasto należy przekroić na dwa blaty, a krem podzielić na 3 części, z czego ostatnia część kremu może być niewielka - do posmarowania wierzchu ciasta

  • ciasto
  • krem
  • delicje (układamy je galaretkami do dołu, a wierzch nasączamy zimną kawą i spirytusem, ewentualnie mocnym naparem z herbaty)
  • krem
  • ciasto 
  • cienka warstwa kremu
  • brzoskwinie z puszki pokrojone w plastry
  • tężąca galaretka

Oba sposoby są przedstawione za zdjęciach. Ciasto przechowywać w chłodnym miejscu, w lodówce. 

Smacznego :) 




8 lutego 2012

Kasza manna z dżemem

Kolejny smak przypominający mi moje dzieciństwo. Do tej pory jestem wielką fanką kaszy manny - ilekroć mam ochotę na jakąś zachcianką pada na kaszę na mleku. Tym razem zaserwowałam sobie kaszę z dżemem - pyszne i sycące danie.


Składniki:

200 ml mleka
6 łyżeczek kaszy manny
cukier do smaku
dowolny dżem - u mnie wiśniowy

Sposób przygotowania:

1. Mleko zagotować z cukrem, wsypać wymierzoną ilość kaszy, energicznie zamieszać i zagotować cały czas mieszając.
2. Podawać na ciepło z dżemem.


SMACZNEGO :)

7 lutego 2012

Drożdżowa leniwa baba z ananasem

W taką mroźną zimę takie ciasto drożdżowe to prawdziwy skarb. Przepis znalazłam na blogu Okruszki. Wyszło wyśmienite!


Składniki:

50g świeżych drożdży
3/4 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
cukier waniliowy lub olejek waniliowy do smaku
2 jajka
pół kostki masła
pół kilo mąki

Kruszonka:
50g mąki
2 łyżki cukru
30g zimnego masła

+ puszka ananasa

Sposób przygotowania:

1. W dużej misce układamy kolejno: rozdrobnione drożdże, cukier, roztrzepane jajka, masło starte na tarce i zalewamy bardzo ciepłym mlekiem. Nie mieszamy! Całość przykrywamy ściereczką i odstawiamy na minimum 4 godziny w ciepłe miejsce.
2. Po tym czasie do rozczynu dodajemy przesianą mąkę, mieszamy najpierw drewnianą łyżką i chwilę zagniatamy ciasto ręką. Ciasto jest luźne. Odstawiamy ciasto na chwilę (10 minut wystarczy).
3. W międzyczasie z podanych składników robimy kruszonkę.
4. Ciasto wykładamy do małej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy kawałki ananasa (wcześniej odsączamy krążki ananasa na papierze, by nie było w nich za dużo soku i dowolnie kroimy). Na owoce rozkładamy kruszonkę.
5. Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez 45 minut. Po tym czasie zostawiamy ciasto jeszcze na jakiś czas w piekarniku (u mnie 15 minut).



SMACZNEGO :)

6 lutego 2012

Placki ziemniaczane po węgiersku

Uwielbiam placki ziemniaczane, ale strasznie nie lubię ich robić. A to dlatego, że tarcie ziemniaków wymaga nie lada siły i cierpliwości. Za to udało mi się kiedyś przygotować te oto placki na sposób węgierski - czyli wzbogacony i urozmaicony. Mój mąż bardzo je lubi, za to ja wolę tradycyjne placki ze śmietaną i cukrem! MNIAM :)


Składniki:

Na placki ziemniaczane:
kilka dużych ziemniaków
1 jajko
1 cebulka
kilka łyżek mąki
sól, pieprz
sok z połowy cytryny

Na sos:
pół kilo surowej szynki
kolorowa papryka
1 cebula
1 kostka mięsna lub rosołowa
zioła prowansalskie
sól, pieprz
1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 ząbek czosnku

Dodatkowo do wyboru:
liście sałaty
pomidory
ogórki kiszone
siekana natka pietruszki
śmietana


Sposób przygotowania:

1. Najpierw przygotowujemy sos: myjemy szynkę, kroimy na kawałki, obsmażamy na oleju.
2. W rondelku szklimy posiekaną wcześniej cebulę, następnie zalewamy 2 szklankami wody i dodajemy kostkę mięsną, liść laurowy i ziele angielskie. Mięso przekładamy do rondelka, gotujemy do miękkości. Do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, a pod koniec koncentrat pomidorowy. Całość w razie potrzeby doprawiamy. Dodajemy sok z połowy cytryny - dzięki temu ciasto nie ściemnieje, a sama cytryna nie jest wyczuwalna w smaku.
3. Robimy placki: obrane ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach, dodajemy jajko, posiekaną drobno cebulę oraz mąkę (nie dajemy za dużo mąki by masa nie była zbyt gęsta ponieważ wtedy placki nie zarumienią się na złoto). Przyprawiamy solą, pieprzem i dajemy sok z cytryny. Mieszamy całość dokładnie.
4. Smażymy placki i serwujemy: jeden placek polewamy sosem z dodatkiem mięsa, przykrywamy drugim plackiem, znów dajemy trochę sosu. Na wierzch dajemy kleks ze śmietany i dodajemy różne dodatki np. pomidory, sałatę czy ogórki kiszone. Całość posypujemy natką pietruszki.


I zajadamy :) Pychotka! Życzę smacznego :)

5 lutego 2012

Wafle mleczne

Masę mleczną do wafli można potraktować solo lub jako masa bazowa. Do takiej masy można dodać np. kakao czy orzechy i już mamy inną masę :) Tym razem zachciało mi się zwykłych mlecznych wafelków :)


Składniki:

1 kostka margaryny
1,5 szklanki cukru
1/3 szklanki mleka
1,5 szklanki mleka w proszku

Sposób przygotowania:

1. W rondelku zagotować margarynę, cukier i zwykłe mleko. Przestudzić.
2. Do przestudzonej masy dodać mleko w proszku i zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Smarować wafle.

Smacznego :)

3 lutego 2012

Pierogi z jabłkami

Teraz możemy również uraczyć się pierogami ze świeżymi owocami. U mnie padło na jabłka. Już dawno słyszałam o takich pierogach - moja siostra jadła je po raz pierwszy na Ukrainie. Miałam pewne obawy jak to będzie smakować - sama nie wiem dlaczego, przecież lubię jabłka. I w końcu zrobiłam! Pierożki wyszły super!!! Przepis zdecydowanie do powtórzenia :) Polecam gorąco!!!


Składniki:

Na ciasto: 
3 szklanki mąki 
1 szklanka ciepłej przegotowanej wody
1 jajko
2-3 łyżki oleju
sól

Na farsz:
1,5-2 kg jabłek (dowolnie pokrojonych np. w ósemki lub w grubszą kostkę)

Sposób przygotowania:

1. Zagnieść ciasto. Na każdy krążek ciasta nakładać jabłka i lepić pierogi.
2. Gotowe pierogi ugotować w osolonym wrzątku. Podawać z topionym masłem i cukrem lub ze śmietaną, cukrem i szczyptą cynamonu (u mnie ta druga wersja).


Smacznego :)

2 lutego 2012

Dorsz pod pierzynką z pora

Dorsz pod pierzynką z pora to fantastyczna propozycja na obiadek! Smakuje naprawdę wyśmienicie. Robiłam już wiele razy i pewnie nie raz jeszcze się skuszę. Przepis znalazłam w miesięczniku Przyślij przepis nr 18 (4/2009), nieznacznie go zmodyfikowałam.


Składniki:

2 płaty dorsza
1 duży por
250 ml śmietanki 30%
sól
pieprz
olej do smażenia
1 łyżka mąki
1 łyżka margaryny

Sposób przygotowania:

1. Pora oczyszczamy, kroimy w talarki i solimy.
2. Na patelni rozgrzewamy margarynę i dodajemy pora, dusimy. Jak będzie miękki, wlewamy śmietanę cały czas mieszając aż sos zgęstnieje.
3. Filety z dorsza kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na oleju.
4. Gotową rybę odkładamy na talerz, podgrzewamy sos z pora dodając do niego łyżkę mąki by był gęstszy. Możemy również zrezygnować z mąki i gotowym kremem polewamy dorsza. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego :)

1 lutego 2012

Zapiekane faszerowane bułeczki

W weekend przygotowałam swoje faszerowane bułeczki. Były pyszne! Takie małe zapiekaneczki :) Zapraszam :)


Składniki:

2 bułki (nie muszą być świeże)
pół cebuli
kawałek kiełbasy swojskiej
kawałek czerwonej papryki (użyłam mrożonej)
kilka pieczarek
dowolna przyprawa - u mnie do drobiu
ser żółty lub mozzarella (użyłam mozzarelli)


Sposób przygotowania:

1. Włączamy piekarnik aby się rozgrzał.
2. Bułki kroimy na pół, wydrążamy środki.
3. Siekamy cebulę. Na margarynie dusimy pokrojone w talarki pieczarki, po chwili dodajemy cebulę i dusimy razem. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, paprykę i delikatnie przyprawiamy przyprawami.
4. Ciepłym farszem nadziewamy bułki, przykrywamy tartym żółtym serem lub plastrami mozzarelli. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy aż ser się rozpuści.


Smacznego :)