Czasami zostają mi udka z rosołu. Robię z nich przeważnie jajecznicę lub galaretki drobiowe. Dziś prezentuję wam mój ulubiony sposób wykorzystania gotowanych udek.
Składniki:
mięso obrane z dwóch udek
pół cebuli
4 jajka
przyprawa do drobiu
świeży koperek
Sposób przygotowania:
1. Obdarte mięso podsmażamy na odrobinie oleju, posypujemy przyprawą do drobiu. Dodajemy posiekaną cebulkę i chwilę wszystko smażymy.
2. Wbijamy jajka. Mieszamy, pod koniec dodajemy świeżego siekanego koperku. Podajemy na ciepło z pomidorkami i świeżym pieczywem.
SMACZNEGO :)
Bardzo pyszne
OdpowiedzUsuńDziękuję!!!
Usuńjak dla mnie chujowa potrawa. wyglada jak żarcie dla psów, a nie ludzi
OdpowiedzUsuńJa określiłabym raczej ten komentarz ch*****m, a nie samą potrawę. Dodatkowo jego autor charakteryzuje się niską samooceną, tchórzostwem i chamstwem (bo któż inny zostawia takie komentarze jako Anonimowy???) Tak więc, Anonimowy, może ta potrawa nie grzeszy pięknością, ale ty wykazałeś/aś się totalnym brakiem kultury na poziomie rażąco niskim trudnym do opisania.
UsuńJutro zrobię na śniadanko😁
OdpowiedzUsuńSmacznego!
UsuńA dzisiaj?
Usuń