2 września 2011

Surówka z kiszonej kapusty z kukurydzą i rodzynkami

Mój ulubiony piątkowy obiad. Przypomina mi zawsze pobyt nad morzem :)

 

Składniki: 

0,5 kg kapusty kiszonej
1-2 marchewki
1 jabłko
0,5 puszki kukurydzy
1 czerwona cebula
garść rodzynek
oliwa lub olej
pieprz, sól, cukier

Sposób przygotowania:

1. Kapustę poszatkować, dodać startą na dużych oczkach marchewkę, pokrojone w kostkę jabłko, cebulę, dodać odsączoną kukurydzę i rodzynki. 
2. Dodać odrobinę oliwy lub oleju, doprawić cukrem, pieprzem i solą do smaku.
3. Podawać z rybą - ja podałam z panierowanym dorszem i ziemniakami.


SMACZNEGO :)

2 komentarze:

  1. Ciekawa kombinacja smaków;) chyba bym się nie odważyła na taką oryginalność;*

    OdpowiedzUsuń
  2. przepis mam od ponad dwóch lat, dopiero niedawno odważyłam się spróbować...i nie żałuje! jest naprawdę przepyszna! gorąco polecam :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!