Mój ulubiony piątkowy obiad. Przypomina mi zawsze pobyt nad morzem :)
Składniki:
0,5 kg kapusty kiszonej
1-2 marchewki
1 jabłko
0,5 puszki kukurydzy
1 czerwona cebula
garść rodzynek
oliwa lub olej
pieprz, sól, cukier
Sposób przygotowania:
1. Kapustę poszatkować, dodać startą na dużych oczkach marchewkę, pokrojone w kostkę jabłko, cebulę, dodać odsączoną kukurydzę i rodzynki.
2. Dodać odrobinę oliwy lub oleju, doprawić cukrem, pieprzem i solą do smaku.
3. Podawać z rybą - ja podałam z panierowanym dorszem i ziemniakami.
SMACZNEGO :)
Ciekawa kombinacja smaków;) chyba bym się nie odważyła na taką oryginalność;*
OdpowiedzUsuńprzepis mam od ponad dwóch lat, dopiero niedawno odważyłam się spróbować...i nie żałuje! jest naprawdę przepyszna! gorąco polecam :)
OdpowiedzUsuń