8 września 2011
Sernik na zimno z owocami
Składniki:
1 kg zmielonego sera (lub wiaderkowego do serników)
opakowanie okrągłych biszkoptów
dowolne galaretki - u mnie 2 czerwone, 2 żółte, 2 szafirowe
dowolne owoce - u mnie odsączone morele
ewentualnie cukier
Sposób przygotowania:
1. Ser podzielić na trzy równe części.
2. Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie, każdy kolor osobno w niepełnej szklance wody. Ostudzić.
3. Galaretki połączyć z porcjami sera. Dobrze zmiksować.
4. Blaszkę wyłożyć folią, na dnie ułożyć biszkopty. Wylać jedną porcję sera. Kiedy lekko stężeje, ułożyć owoce, wylać drugą porcję sera, a potem trzecią. Sernik przechowywać w lodówce.
SMACZNEGO :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
tak ładnie kolorowe:-)
OdpowiedzUsuńale ładnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńhttp://niebieskapistacja.blox.pl/html
Bajeczny! :) Niedługo wypróbuję
OdpowiedzUsuńWow, ale fajnie wygląda :D Rzadko się widuje niebieski kolor w produktach spożywczych a moim zdaniem prezentuje się znakomicie, co widać na załączonym obrazku :D
OdpowiedzUsuńSłyszałam kiedyś, że niebieski kolor jest nieapetyczny i jak człowiek chce się odchudzić, to powinien jeść na niebieskich talerzach... Bzdura! Twój niebieski serniczek wygląda bardzo apetycznie, i nie odmówiłabym kawałka ;)
OdpowiedzUsuńwygląda cudownie ;)
OdpowiedzUsuńSuper wygląda. Tylko chciałam zapytać czy każda galaretka musi być rozpuszczona w niepełnej szklance czy obie naraz w niepełnej szklance.
OdpowiedzUsuńNależy przygotować sobie 3 szklanki, w każdej powinno być ok 2/3 gorącej wody i w każdej rozpuszczamy inny kolor galaretki. Mam nadzieję, że pomogłam.
Usuń