23 września 2011

Sałatka kalafiorowo-pomidorowa


Składniki:

1 mały kalafior
3 pomidory
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
pół wiązki świeżego koperku
2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany
2 łyżki majonezu
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Kalafiora podzielić na różyczki, rzucić na lekko osolony wrzątek i gotować ok. 3 minut. Odcedzić i wystudzić.
2. Pomidory i cebulę pokroić w kostkę.
3. Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do majonezu i jogurtu. Wymieszać z warzywami, doprawić do smaku.
4. Posypać siekanym koperkiem. 


SMACZNEGO :)

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!