4 jędrne pomidory
pół cebuli
130g sera białego
2 łyżki siekanego świeżego koperku
3-4 łyżki śmietany
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Pomidory myjemy, odcinamy im "czapeczkę", wyciągamy miąższ za pomocą łyżeczki uważając przy tym, by ich nie uszkodzić.
2. Ser ucieramy z siekaną cebulą, koperkiem, śmietaną i doprawiamy do smaku.
3. Nadziewamy pomidorki, dekorujemy według uznania.
SMACZNEGO :)
To ja poproszę o jednego pomidorka na śniadanko;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam połączenie pomidorów z serem białym. Do tej pory jadłam je na kanapkach, ale taki pomysł jest znakomity. Zapraszam do mojej akcji http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/?p=2285
OdpowiedzUsuńDziekuje za zaproszenie...niestety nie wiem jeszcze jak na blogspocie dodac banerek do przepisu...:(
OdpowiedzUsuńWysłałam Ci maila - jeśli się nie uda zamieścić banerka - zawsze możesz dodać link do zaproszenia :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń