17 września 2011

Kukurydza z masłem czosnkowym


Składniki:

2 kolby świeżej kukurydzy
1 łyżeczka cukru
100 ml mleka
woda
2 łyżki masła czosnkowego

Sposób przygotowania:

1. Kukurydzę oczyszczamy, gotujemy w wodzie z dodatkiem mleka i cukru do miękkości (ok. 10-15 minut). Kukurydza gotowana w ten sposób jest delikatniejsza od tej gotowanej z dodatkiem soli.
2. Kolby wyciągamy z wody, podajemy posmarowane masłem czosnkowym ( a jeśli ktoś nie lubi to smarujemy zwykłym masełkiem).
 
SMACZNEGO :)

2 komentarze:

  1. Właśnie tak lubię najbardziej:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna,szkoda że tak krótki sezon mamy na kukurydzę.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!