Składniki:
- 7 jajek ugotowanych na twardo
- 100 g wędzonego łososia - odłożyć trochę do dekoracji
- 1-2 łyżki majonezu
- 1 łyżka serka śmietankowego
- sól, pieprz
- świeży koperek
- sok z cytryny
Sposób przygotowania:
1. Ugotowane jajka obrać ze skórki, ostrożnie przepołowić i wyjąć żółtka. Do żółtek dodać serek, majonez, 1 łyżkę posiekanego koperku i wymieszać widelcem na gładką papkę.
2. Łososia drobniutko posiekać (część odłożyć do dekoracji). Do masy żółtkowej dodać posiekanego łososia, dodać łyżeczkę soku z cytryny, doprawić pieprzem i solą i dokładnie wymieszać.
3. Gotową masą napełnić białka. Udekorować kawałkiem łososia, gałązką koperku i ewentualnie kawałkiem rzodkiewki. Przez podaniem schłodzić.
Smacznego!!!