Uwielbiam jajka na śniadanie i chętnie szukam nowych inspiracji. Tym razem "wsadziłam" je do pieczarek ;-)
Składniki:
małe jajka
duże pieczarki (najlepiej portobello)
sól, pieprz
olej
Sposób przygotowania:
1. Naczynie do zapiekania lekko posmarować olejem.
2. Z pieczarek pozbyć się nóżek, ostrożnie wbić po jajku, wierzch oprószyć solą i pieprzem. Ostrożnie włożyć do piekarnika, piec w 180st.C przez 10-15 minut. Lekko się zagapiłam i moje jajka zupełnie się ścięły, bo nie przypilnowałam czasu ;-) Ale też były smaczne!
Smacznego!!!
Ten przepis na jajka w pieczarkach brzmi pysznie i prosto w wykonaniu! Uwielbiam jak tak proste składniki mogą stworzyć tak smaczne danie. Idealny pomysł na szybkie i zdrowe śniadanie, które zaspokoi głód na długi czas. Dzięki temu przepisowi mam już nową inspirację na to, jak podać jajka w inny sposób.
OdpowiedzUsuń