Składniki:
4 białe papryki
1 torebka ugotowanego ryżu
25 dag mielonego mięsa (u mnie łopatka)
1 jajko
1 cebulka
majeranek, oregano
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Cebulę zeszklić na patelni, dodać mięso mielone, smażyć, aż straci surowy wygląd.
2. Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, wbić surowe jajko, doprawić solą, pieprzem, majerankiem i oregano. Wszystko dobrze wymieszać.
3. Papryki umyć, osuszyć, naciąć od góry, wnętrze wyczyścić z błonek i pestek.
4. Papryki nafaszerować mięsem z ryżem.
5. Całość piec w naczyniu żaroodpornym przez 30-40 minut w 180 st. C.
Smacznego!!!
Wspaniale, że dołączyłaś po raz kolejny do akcji :) Takie papryczki to bardzo dobry obiad. Czekam na więcej przepisów od Ciebie ;)
OdpowiedzUsuńZnakomity pomysł na faszerowaną paprykę ;)
OdpowiedzUsuń