Takie kotlety w innym wydaniu znalazłam u Danusi. Są bardzo pyszne i do tego szybkie w przygotowaniu!
Składniki:
4 kotlety schabowe
po 1/2 łyżeczki przypraw: soli, mielonego imbiru, cukru pudru
odrobina chilli
odrobina białego pieprzu
2 łyżki oleju
2 łyżki masła
Sos:
3 łyżki keczupu
2 łyżki octu winnego
1 łyżka ciemnego sosu sojowego
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki cukru pudru
2 liście laurowe
pół szklanki wody
Sposób przygotowania:
1. Kotlety lekko rozbić. Przyprawy wymieszać i natrzeć mini mięso.
2. Składniki sosu wymieszać.
3. Mięso zrumienić na rozgrzanym oleju i maśle z obu stron.
4. Do mięsa wlać sos i dusić pod przykryciem ok 20 minut. Potem zdjąć pokrywkę, część wody wyparuje i sos się lekko zagęści.
5. I gotowe. Podałam z ziemniakami i ogórkiem małosolnym.
Smacznego!!!
Źródło: Co mi w duszy gra
bardzo fajny pomysł na odmianę :) u mnie dziś pieczeń ze schabu bo dawno nie robiłam :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł z tym sosem:) Wygląda pysznie.
OdpowiedzUsuńfajny pomysł na niecodzienny obiad:) i prezentuje się bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńŚwietny post! ;))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
_______________
truskawkowa-fiesta.blogspot.com