To jedna z moich ulubionych sałatek. Ma całkiem sporo wielbicieli wśród moich znajomych. Przepis mam od koleżanki. Tutaj akurat użyłam i szynki parmeńskiej i boczku podsmażonego na patelni, wyszło naprawdę pysznie! A kiedyś pokażę Wam jeszcze inną wersję tej sałatki ;-)
Składniki:
- rukola
- roszponka
- pokrojone w plasterki awokado
- pokrojona w plasterki lub kostkę gruszka
- orzechy włoskie podgrzane z miodem
- 100-150 g boczku podsmażonego na patelni (można pół na pół z szybką parmeńską)
Dressing:
- 5 łyżek oliwy
- 4 łyżki octu winnego
- 2 łyżeczki musztardy francuskiej
- 1 łyżeczka miodu
- zioła prowansalskie
Sposób wykonania:
1. Sałaty opłukać, osuszyć ułożyć na półmisku.
2. Na sałatę wyłożyć pokrojone awokado, gruszkę, orzechy z miodem i podsmażony na patelni boczek. Całość polać dressingiem.
3. Podawać po przygotowaniu.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!