13 listopada 2020

Koszyczki z ciasta francuskiego z pieczarkami

 Fajna przekąska na różne okazje. 

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie ( u mnie xxl)
  • 20-30 dag pieczarek
  • 1/2 cebuli
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • tarty żółty ser
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób wykonania:

1. Zrobić farsz: Pieczarki obrać, pokroić w kosteczkę lub plasterki. Cebulę drobno posiekać.

2. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę, po czym dodać pieczarki i całość dusić, aż woda odparuje. Doprawić solą lub pieprzem.

3. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty, włożyć do foremki na muffinki. Na każdą porcję wyłożyć trochę farszu pieczarkowego, na to połówki pomidorków koktajlowych i całość lekko posypać tartym żółtym serem.

4. Zapiec w 180st.C przez około 20 minut. Podawać na ciepło lub na zimno.

Smacznego!!!


3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!