Kotlety z cukinii zdecydowanie kojarzą mi się z moim domem rodzinnym:-) Nie jadłam ich od lat i tak z racji, że miałam ładną młodą cukinię, to przygotowałam ją do obiadu.
Składniki:
młoda mała cukinia z miękką skórką
jajko
bułka tarta
pieprz, sól
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Cukinię umyć, pokroić na plastry o grubości ok 1,5-2cm. Cukinię solimy i pieprzymy, czekamy aż puści sok.
2. Każdy krążek panierujemy najpierw w jajku, a potem w bułce tartej.
3. Smażymy na rumiano z obu stron.
4. Podajemy wedle uznania - u mnie młode ziemniaki oraz mizeria.
Smacznego!!!
Pomysłowo i smacznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie kotleciki, ale zawsze obieram cukinie.
OdpowiedzUsuń