Taką sałatkę przygotowujemy dosłownie w kilka chwil. Nada się na śniadanie, kolację lub nawet na świąteczny stół. U nas była akurat na urodzinach męża w towarzystwie sałatki z makaronem.
Składniki (na dwa półmiski):
- 1 paczka roszponki (lub innej sałaty: lodowej, masłowej, rukoli - co kto lubi)
- 4 jajka ugotowane na twardo
- kilka rzodkiewek
- kilkanaście pomidorków koktajlowych
- 1 ogórek
- 1 opakowanie serka wiejskiego
- sól, pieprz
- siekany szczypiorek
Sposób wykonania:
1. Sałatę umyć, osuszyć. Ułożyć na półmiskach. Ułożyć pokrojone w połówki pomidorki koktajlowe, a na to plasterki ogórków, rzodkiewki i jajek.
2. Oprószyć solą i pieprzem, posypać granulkami sera wiejskiego, a na koniec siekanym szczypiorkiem.
Smacznego!!!
Inspiracja: Kuchnia szeroko otwarta
Bardzo smacznie i zdrowo ;D!
OdpowiedzUsuń