Pyszna sałatka na śniadanie lub kolację. Przepis pochodzi ze zbiorów przepisów siostry Anastazji. Przepis podaję z moimi zmianami.
Składniki na małą porcję:
- 1 pęczek rzodkiewki
- 2 łyżki siekanego koperku
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 2 serki wiejskie
- 1/2 małej cebuli
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Jajka i rzodkiewki pokroić w kostkę. Cebulkę drobno posiekać.
2. Z serka odlać część śmietanki, dodać serek do warzyw i jajka, dodać koperek, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
3. Podawać na śniadanie lub kolacje jako dodatek do pieczywa czy kanapek.
Smacznego!!!
Ciekawa sałateczka ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję. Zapraszam do wypróbowania 🙂
Usuń