Szybka w przygotowaniu białą kiełbaska, które sprawdzi się nie tylko z okazji Świąt Wielkanocnych.
Składniki:
- 6 kiełbasek białych (u mnie parzone, ale mogą być też surowe)
- 2 łyżki żurawiny ze słoiczka
- 1-2 łyżki chrzanu ze słoiczka
- 1 łyżka miodu
- olej do smażenia
Sposób wykonania:
1. Każdą kiełbaskę nakłuć w kilku miejscach wykałaczką. Jeśli używamy surowych kiełbasek, to należy je obgotować we wrzątku przez 10 minut.
2. Kiełbaski posmarować olejem. Włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w 200st.C aż będą rumiane. W międzyczasie żurawinę wymieszać z chrzanem. Mieszankę wyłożyć na zarumienione kiełbaski i zapiekać jeszcze 10-15 minut.
Smacznego!!!
Źródło: Mirabelkowy.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!