W tym sezonie często przygotowuję taką surówkę do obiadu.
Składniki:
- 1/4 główki kapusty
- 2 marchewki
- 2-3 łyżeczki chrzanu tartego lub ze słoiczka
- 1-2 łyżki śmietany lub majonezu
- sól, pieprz
- ewentualnie siekana natka pietruszki
Sposób przygotowania:
1. Kapustę drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach (ja starłam).
2. Obraną marchew zetrzeć na średnich oczkach.
3. Dodać chrzan, majonez lub śmietanę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Można też dodać siekaną natkę pietruszki. Całość zamieszać.
Smacznego!!!
Źródło: Przyślij przepis
Mniami, najlepsza do obiadu ;)
OdpowiedzUsuńJaka kapusta kiszona
OdpowiedzUsuńProszę czytać ze zrozumieniem - kapusta ma być biała, świeża, a nie kiszona.
Usuń