Tortillę robię zazwyczaj wtedy, kiedy nie mam czasu na gotowanie. Jest szybka i smaczna, szczególnie mój mąż ją lubi :)
Składniki:
dowolna ilość placów tortilli
1 pierś z kurczaka
papryka konserwowa (u mnie z miodem)
kilka plasterków ogórków korniszonych pokrojonych w plastry lub kanapkowych (u mnie kanapkowe)
przyprawa do drobiu
1/4 główki kapusty pekińskiej
oliwa
dressing do sałatek lub dowolny sos do sałatek (u mnie ziołowo-koperkowy)
1 ząbek czosnku
Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, suszymy, kroimy w paski. Posypujemy przyprawą do drobiu i obsmażamy na patelni.
2. Kapustę pekińską kroimy w paski, polewamy ją gotowym sosem lub dressingiem, dodajemy odrobinę oliwy i zmiażdżony ząbek czosnku. Mieszamy.
3. Placki tortilli podgrzewamy na suchej patelni po 10-20 sekund z każdej strony. Nakładamy porcje kapusty, na to mięso, ogórki i paprykę, składamy i jemy :)
Smacznego!!!
Kobieto jestem przed obiadem i z chęcia bym taką zjadła ze smakiem, uwielbiam takie smakowitości.
OdpowiedzUsuńTaka tortilla zawsze dobra :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam tortille ale nie zawsze ją robię:)
OdpowiedzUsuńtakie tortille to ja ubóstwiam:D
OdpowiedzUsuń