8 maja 2013

Tortilla z kurczakiem i warzywami konserwowymi

Tortillę robię zazwyczaj wtedy, kiedy nie mam czasu na gotowanie. Jest szybka i smaczna, szczególnie mój mąż ją lubi :)


Składniki:

dowolna ilość placów tortilli
1 pierś z kurczaka
papryka konserwowa (u mnie z miodem
kilka plasterków ogórków korniszonych pokrojonych w plastry lub kanapkowych (u mnie kanapkowe)
przyprawa do drobiu
1/4 główki kapusty pekińskiej
oliwa
dressing do sałatek lub dowolny sos do sałatek (u mnie ziołowo-koperkowy)
1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

1. Mięso myjemy, suszymy, kroimy w paski. Posypujemy przyprawą do drobiu i obsmażamy na patelni.
2. Kapustę pekińską kroimy w paski, polewamy ją gotowym sosem lub dressingiem, dodajemy odrobinę oliwy i zmiażdżony ząbek czosnku. Mieszamy.
3. Placki tortilli podgrzewamy na suchej patelni po 10-20 sekund z każdej strony. Nakładamy porcje kapusty, na to mięso, ogórki i paprykę, składamy i jemy :)

Smacznego!!!

4 komentarze:

  1. Kobieto jestem przed obiadem i z chęcia bym taką zjadła ze smakiem, uwielbiam takie smakowitości.

    OdpowiedzUsuń
  2. Taka tortilla zawsze dobra :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam tortille ale nie zawsze ją robię:)

    OdpowiedzUsuń
  4. takie tortille to ja ubóstwiam:D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!