5 stycznia 2012
Jajka faszerowane chrzanem i szynką
Składniki:
3 jajka ugotowane na twardo
15 dag szynki
1 łyżka siekanego koperku
2-3 łyżeczki tartego chrzanu ze słoiczka (ilość zależy jak ostre jajka chcemy)
2-3 łyżki majonezu
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Jajka przekroić wzdłuż, wyciągnąć żółtka.
2. Żółtka rozetrzeć z chrzanem i majonezem. Dodać drobno pokrojoną szynkę oraz koperek. Doprawić do smaku.
3. Farsz nałożyć do białek. Dowolnie udekorować. Odstawić, by smaki się przegryzły.
SMACZNEGO :)
Źródło: Mirabelkowy blog
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Dawniej robiłam podobne, dodawałam tylko odrobinę żurawiny do farszu;)
OdpowiedzUsuńpychotka
OdpowiedzUsuńWygladają jakby ktoś narzygał:( nie kwestionuje może i sa pyszne ale wyglądem nie zachecaja.
OdpowiedzUsuńNarzygał??? To gruba przesada!!! Chamstwo i tyle. Obrażanie to typowe dla tchórzliwych anonimowych, co się nawet podpisać boją!!!
Usuń