3 jajka ugotowane na twardo 15 dag szynki 1 łyżka siekanego koperku 2-3 łyżeczki tartego chrzanu ze słoiczka (ilość zależy jak ostre jajka chcemy) 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Jajka przekroić wzdłuż, wyciągnąć żółtka. 2. Żółtka rozetrzeć z chrzanem i majonezem. Dodać drobno pokrojoną szynkę oraz koperek. Doprawić do smaku. 3. Farsz nałożyć do białek. Dowolnie udekorować. Odstawić, by smaki się przegryzły.
Dziękuję za odwiedziny i komentarz. Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!
Dawniej robiłam podobne, dodawałam tylko odrobinę żurawiny do farszu;)
OdpowiedzUsuńpychotka
OdpowiedzUsuńWygladają jakby ktoś narzygał:( nie kwestionuje może i sa pyszne ale wyglądem nie zachecaja.
OdpowiedzUsuńNarzygał??? To gruba przesada!!! Chamstwo i tyle. Obrażanie to typowe dla tchórzliwych anonimowych, co się nawet podpisać boją!!!
Usuń