Polecam na obiadek zupę z makaronem i parówką. Zupa jest lekka i bardzo smaczna. 
Składniki:
3 litry dowolnego bulionu (użyłam wywaru z kości drobiowych)
3 marchewki
1 por
3-4 parówki
dowolny makaron (użyłam średnich muszelek)
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Marchew obrać i pokroić w plastry, a pora w półksiężyce.
2. Do gotującego się bulionu dodajemy pora i marchew. Gotujemy do momentu, gdy marchewka będzie miększa.
3. Parówki pokroić w plasterki. 
4. W osolonym wrzątku ugotować makaron.
5. Dodać do zupy parówki i makaron. W razie potrzeby osolić i popieprzyć. Na koniec dodać siekane zioła.
SMACZNEGO :)


 
super
OdpowiedzUsuńDziękuję 🙂
Usuń