13 października 2021

Pasta z wędzonego twarogu i tuńczyka

Od czasu do czasu robię pasty do pieczywa. Bardzo lubię szukać nowych pomysłów. Ta jest również smaczna jak pozostałe znajdujące się na blogu.

 Składniki:

  • 200g wędzonego twarogu
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • zielona cebulka
  • sól

Sposób przygotowania:

1. Zieloną cebulkę posiekać.

2. Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozdrobnić.

3. Twarożek wędzony rozdrobnić. Dodać tuńczyka, jogurt naturalny, zieloną cebulkę i troszkę soli. Całość dokładnie połączyć.

4. Podawać z pieczywem.

Smacznego!!!

Źródło: Pinterest


1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!