Niezwykle pyszna i syta propozycja śniadaniowa lub kolacyjna (lub jaką tak lubicie). Już nie pamiętam, skąd mam ten przepis, ale naprawdę jest wart uwagi.
Składniki (na 1-2 porcje):
- 1 kaszanka
- 2 jajka
- sól, pieprz
- olej
- natka pietruszki
Sposób wykonania:
1. Kaszankę wyjąć z osłonki, rozdrobnić, podgrzać na niewielkiej ilości oleju.
2. Na kaszankę wbić 2 jajka, lekko posolić i popieprzyć, przykryć pokrywką i smażyć aż jajka się zetną. Posypać natką i podawać wedle uznania.
Smacznego!!!
Takiego połączenia jeszcze nie widziałem
OdpowiedzUsuńFajnie. Ja zazwyczaj smażę najpierw cebulę, pokrojoną w kostkę i na to plastry kaszanki + Starte jabłko i majeranek. Wciąż coś nowego dowiaduję się. Pozdrawiam, Ela :)
OdpowiedzUsuń