7 lipca 2021

Karkówka w paprykowej marynacie z patelni lub grilla

 Ta karkówka jest fenomenalna! A jeszcze jak do niej dodamy domowe tzatziki to po prostu rewelacja!

Składniki:

  • 6 plastrów karkówki

Marynata:

  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
  • 2 łyżeczki majeranku
  • szczypta pieprzu cayenne

Sposób przygotowania:

1. Wszystkie składniki marynaty wymieszać. Natrzeć nią mięso i odłożyć do lodówki, najlepiej na całą noc. 

2. Karkówkę smażyć na dobrze rozgrzanej patelni grillowej lub grillu po 5-7 minut z każdej strony na średnim ogniu, a potem jeszcze po 2-3 minutki na małym ogniu. 

3. Podawać wedle uznania - świetnie smakuje z domowym tzatziki (KLIK)

Smacznego!!!

Źródło: jejkuchnia.blogspot.com

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!