Ta karkówka jest fenomenalna! A jeszcze jak do niej dodamy domowe tzatziki to po prostu rewelacja!
Składniki:
- 6 plastrów karkówki
Marynata:
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżeczka suszonego czosnku
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
- 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
- 2 łyżeczki majeranku
- szczypta pieprzu cayenne
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki marynaty wymieszać. Natrzeć nią mięso i odłożyć do lodówki, najlepiej na całą noc.
2. Karkówkę smażyć na dobrze rozgrzanej patelni grillowej lub grillu po 5-7 minut z każdej strony na średnim ogniu, a potem jeszcze po 2-3 minutki na małym ogniu.
3. Podawać wedle uznania - świetnie smakuje z domowym tzatziki (KLIK)
Smacznego!!!
Źródło: jejkuchnia.blogspot.com
Pychota, kocham karkówkę, ale to już widać po mnie:-)
OdpowiedzUsuń