13 maja 2015

Pierś z kurczaka z papryką i mascarpone


Składniki:

1 pojedyncza pierś z kurczaka
1/2 czerwonej papryki
1 mała cebula
suszona bazylia
pieprz
sól
chilli
2-3 łyżki serka mascarpone

Sposób przygotowania:

1. Pierś myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, solimy i pieprzymy.
2. Paprykę i cebulę kroimy.
3. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, obsmażamy mięso. Następnie dodajemy cebulę i paprykę, dusimy.
4. Na koniec dodajemy mascarpone, suszoną bazylię i szczyptę chilli. Chwilkę dusimy.
5. Podałam z ryżem na sypko i sałatką szwedzką z ogórków.

Smacznego!!!

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!