13 maja 2015
Pierś z kurczaka z papryką i mascarpone
Składniki:
1 pojedyncza pierś z kurczaka
1/2 czerwonej papryki
1 mała cebula
suszona bazylia
pieprz
sól
chilli
2-3 łyżki serka mascarpone
Sposób przygotowania:
1. Pierś myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, solimy i pieprzymy.
2. Paprykę i cebulę kroimy.
3. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, obsmażamy mięso. Następnie dodajemy cebulę i paprykę, dusimy.
4. Na koniec dodajemy mascarpone, suszoną bazylię i szczyptę chilli. Chwilkę dusimy.
5. Podałam z ryżem na sypko i sałatką szwedzką z ogórków.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Szybko, smacznie i obiad gotowy :)
OdpowiedzUsuń