8 maja 2015
Kurczak czosnkowy pieczony w rękawie
Składniki:
4 podudzia z kurczaka
4 ząbki czosnku
przyprawa do kurczaka
Sposób przygotowania:
1. Mięso umyć, osuszyć.
2. Czosnek obrać i zmiażdżyć.
3. Kurczaka natrzeć czosnkiem i przyprawą do kurczaka. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
4. Mięso przełożyć do rękawa, piec 60 minut w 200 st. C. Pod koniec pieczenia rękaw można rozerwać, by mięso się zrumieniło.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Przepysznie wygląda
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszystko CZOSNKOWE!
OdpowiedzUsuńTakie pieczenie w rękawie sprawdza się doskonale. Zachowuje wszystkie aromaty i jest mięciutkie :)
OdpowiedzUsuń