Uwielbiam jajka na miękko, a wersję w kokilce lubię sobie zrobić od czasu do czasu... Dziś wersja ze szpinakiem!
Składniki:
1 jajko
1 garść młodego szpinaku
1 ząbek czosnku
2 pomidorki koktajlowe
sól, pieprz
szczypiorek / młoda cebulka
1 łyżka tartego żółtego sera
Sposób wykonania:
1. Szpinak opłukać, osuszyć, udusić na patelni z odrobiną oleju i zmiażdżonym czosnkiem.
2. Kokilkę posmarować masłem, na dnie ułożyć szpinak, dodać przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe, ostrożnie wbić jajko, oprószyć solą i pieprzem, dodać ser żółty i posiekany szczypiorek.
3. Całość zapiekać w 180 st.C ok 10-15 minut.
Smacznego!!!
To musiało być przepyszne :)
OdpowiedzUsuń