Składniki (blaszka 24x35 cm):
Ciasto:
2,5 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1/2 szklanki oleju
1 szklanka jogurtu naturalnego
3 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
Dodatki:
300-400 g rabarbaru
1 jabłko
garść jagód (u mnie mrożone borówki)
Kruszonka:
4 duże łyżki mąki
2 łyżki cukru waniliowego
2 łyżki masła
Sposób wykonania:
1. Składniki na ciasto umieszczamy w misce i wszystko miksujemy (tak po prostu)
2. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem, na wierzch układamy pokrojony rabarbar, jabłka i posypujemy jagodami.
3. Składniki kruszonki mieszamy, posypujemy ciasto.
4. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. i pieczemy ok 40 minut.
Smacznego!!!
Takie ciasto, tak pysznie wygląda. Aż mi ślinka cieknie. Akurat nie mam nic słodkiego. Oj, zjadłabym taki smakowity kawałek :)
OdpowiedzUsuńI ja też takie uwielbiam ;) Wygląda pysznie! :)
OdpowiedzUsuńChodzi za mną rabarbar i już miałam szukac przepisu,a tu znalazł się sam. Wielkie dzięki,Aniu
OdpowiedzUsuńProszę bardzo :))
UsuńCiasta z jogurtem są naprawdę pyszne;)
OdpowiedzUsuńLubię takie ciasta, są proste i bardzo pyszne :)
OdpowiedzUsuńŁatwizna, a jaka pyszna! :)
OdpowiedzUsuń