14 lipca 2013

Sałatka z arbuza i fety

Bardzo oryginalne, a zarazem zaskakująco pyszne połączenie smaków, które znalazłam u Dusi. Zapraszam!


Składniki:

arbuz pozbawiony pestek i skórki
1 kostka fety
kilka listków świeżej mięty
pieprz

Sposób przygotowania:

1. Arbuza i fetę kroimy w kostkę.
2. Sałatkę układamy warstwowo - najpierw arbuz, porem feta, całość posypujemy pieprzem i posypujemy posiekanymi listkami mięty.

Pyszności! Polecam i smacznego!!!

7 komentarzy:

  1. Ciekawe, lubię fetę i arbuza, więc powinno mi spasować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A jakiej firmy jest ser feta? Bo jest taki ladny i nie rozwala sie .

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziekuje za odpowiedz :) na pewno zrobie jak tylko beda arbuzy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. proponuje jeszcze dodać mięte ale pieprzową jest troszkę ostrzejsza i cebule czerwoną i jak kto woli oliwki czarne

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!