Składniki:
1 duża papryka
3 plasterki dowolnej szynki
4 łyżki serka wiejskiego ziarnistego
2 łyżki kukurydzy
1 mały pomidor
siekany koperek
Sposób przygotowania:
1. Paprykę myjemy, przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda nasienne i oczyszczamy warzywo.
2. W miseczce mieszamy serek z kukurydzą, pokrojoną w kosteczkę wędlinę, drobno pokrojonego pomidora. Dodajemy siekany koperek, mieszamy.
3. Farszem serowym napełniamy połówki papryki.
4. Poniżej zdjęcie nadgryzionej papryczki w towarzystwie ogórków kanapkowych w zalewie słodko-kwaśnej, czekających, aż ktoś je zniesie do piwnicy :)
Smacznego!!!
Pysznie nadziana;)
OdpowiedzUsuńChętnie bym zjadła:D
OdpowiedzUsuńZamieniłabym tylko czerwoną paprykę na pomarańczową lub żółtą, bo ma mniej ostry smak<3
Świetny pomysł na śniadanko!
OdpowiedzUsuńkoleżanka przyniosła taką sałatkę wczoraj do pracy, była przepyszna ;)
OdpowiedzUsuńrobiłam sałatkę z serka wiejskiego, ale nie pomyślałam nigdy o niej jako o farszu:) znakomity pomysł, na pewno również go wypróbuję:)
OdpowiedzUsuń