Już kiedyś wspominałam, że pinsa to świetne rozwiązanie na pyszna, ciepłą i szybką kolację. Zazwyczaj mam jedną kupioną na czarną godzinę. Tym razem przygotowałam ją w stylu włoskim capricciosa. Pyszności! Polecam, jeśli jeszcze nie próbowaliście.
Składniki:
- 1 pinsa
- 2 łyżki sosu pomidorowego
- 2-3 duże pieczarki
- kawałek cebuli
- 3-4 plasterki szynki drobiowej lub wieprzowej
- 70-100 g sera mozzarella
- zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
1. Dobrze rozgrzać piekarnik do 220-250*C.
2. Na pinsę wyłożyć sos pomidorowy, szynkę, pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojoną w piórka cebulę. Na wierzchu ułożyć plastry mozzarelli, posypać całość ziołami prowansalskimi.
3. Piec krótko, 6-8 minut.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!