Dziś przychodzę do was z bardzo prostym i szybkim daniem z piekarnika. Taka zapiekanka idealna będzie na obiad czy kolację. Krucho u mnie z czasem ostatnio, dlatego robię coś szybkiego, by zjeść ciepły obiad. Zapraszam.
Składniki:
- 1 puszka pieczonej fasolki w sosie pomidorowym (420g)
- 3-4 kiełbasy śląskie
- 1 cebula
- 1 pomidor
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- majeranek
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Na patelni rozgrzać troszkę oleju. Wrzucić posiekaną cebulę, a po chwili dodać czosnek. Podsmażyć. Dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę i smażyć, aż się zarumieni.
2. Do kiełbasy z cebulą dodać puszkę z fasolką wraz z sosem, koncentrat pomidorowy i pokrojonego pomidora. Całość podgrzewać jakieś 5 minut, aż wszystko będzie gorące. Doprawić solą, pieprzem oraz majerankiem.
3. Zawartość patelni przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zapiec bez przykrywania w piekarniku przez 20-25 minut w 180*C.
4. Podawać z pieczywem.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!