18 stycznia 2022

Kremowa kasza manna z prażonym jabłkiem

 Kasza manna to mój smak z dzieciństwa. Dziś w bardzo fajnej wersji z jabłkiem oraz ...skyrem waniliowym🙂 Naprawdę pyszne😋

Składniki:

  • 200 ml mleka
  • 50 ml wody
  • 6 łyżeczek kaszy manny
  • 1 łyżeczka miodu
  • pół opakowania jogurtu waniliowego typu skyr (czyli 75g)
  • 1 jabłko
  • cynamon
  • odrobina masła
  • kilka migdałów

Sposób przygotowania:

1. Mleko z wodą połączyć, dodać kaszę manną i gotować do zgęstnienia. Na koniec dodać miód. Całość przestudzić, kasza może być ciepła, ale nie gorąca. Gotową kaszę wymieszać ze skyrem waniliowym. 

2. Jabłko obrać, pokroić w kostkę Na patelni rozgrzać odrobinę masła, wrzucić jabłko i całość dusić, aż jabłko zmięknie. Na koniec dodać cynamon i wymieszać. 

3. Kaszę przełożyć do miski, dodać jabłka i udekorować migdałami. Podawać na ciepło lub zimno. 

Smacznego!

 
 
 
Źródło Instagram


1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!