Udka często goszczą u nas na stole. Można je przygotować na wiele sposobów.
Składniki:
- 3 udka
- 2 łyżki musztardy dijon
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- 3 łyżki keczupu łagodnego
- 2 łyżeczki czosnku granulowanego
- olej
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso umyć, osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Mięso umieścić w naczyniu żaroodpornym.
2. Obie musztardy i keczup oraz 2-3 łyżki oleju wymieszać i mieszankę wyłożyć na mięso. Włożyć do lodówki na kilka godzin.
3. Piec w 180*C przez 70-80 minut. Piec pod przykryciem, a na kwadrans przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę i piec bez. Podawać mięso lekko polane sosem wytworzonym podczas pieczenia.
Smacznego!!!
Źródło: Kulinarne szaleństwa Evity
Smacznie się zapowiada.
OdpowiedzUsuń