Kasza manna to mój smak z dzieciństwa. Dziś w bardzo fajnej wersji z jabłkiem oraz ...skyrem waniliowym🙂 Naprawdę pyszne😋
Składniki:
- 200 ml mleka
- 50 ml wody
- 6 łyżeczek kaszy manny
- 1 łyżeczka miodu
- pół opakowania jogurtu waniliowego typu skyr (czyli 75g)
- 1 jabłko
- cynamon
- odrobina masła
- kilka migdałów
Sposób przygotowania:
1. Mleko z wodą połączyć, dodać kaszę manną i gotować do zgęstnienia. Na koniec dodać miód. Całość przestudzić, kasza może być ciepła, ale nie gorąca. Gotową kaszę wymieszać ze skyrem waniliowym.
2. Jabłko obrać, pokroić w kostkę Na patelni rozgrzać odrobinę masła, wrzucić jabłko i całość dusić, aż jabłko zmięknie. Na koniec dodać cynamon i wymieszać.
3. Kaszę przełożyć do miski, dodać jabłka i udekorować migdałami. Podawać na ciepło lub zimno.
Smacznego!
Idealne śniadanie <3!
OdpowiedzUsuń