Składniki (22x22cm lub tortownica max 26cm):
1kg sera wiaderkowego na sernik
3 galaretki truskawkowe
2 łyżki cukru pudru
ok 500 g truskawek
biszkopty okrągłe lub podłużne
Sposób wykonania:
1. Formę wyłożyć dokładnie folią spożywczą.
2. Dwie galaretki rozpuścić w 1 szklance wrzątku, pozostawić do całkowitego wystudzenia. Ser przełożyć do miski, dodać cukier puder i zmiksować. Następnie wlać ostudzoną galaretkę, dokładnie połączyć.
3. Dno formy wyłożyć biszkoptami, tężącą masę serową wylać ostrożnie na biszkopty. Włożyć do lodówki, a jak już masa nieco bardziej stężeje, to na wierzch wyłożyć truskawki.
4. Ostatnią galaretkę rozpuścić w 400ml wrzątku, ostudzić i lekko tężącą wylać na truskawki. Całość dobrze schłodzić w lodówce.
Smacznego!
Poproszę kawałek, wygląda MNIAMI!
OdpowiedzUsuńPyszne ciasto, o tej porze roku smakuje najlepiej :)
OdpowiedzUsuńZgadzam się 🙂
Usuń