17 kwietnia 2015

Pieczony filet z pstrąga alpejskiego


Składniki:

1 filet pstrąga alpejskiego
1 cebula
3 gałązki rozmarynu
3 ząbki czosnku (lub wedle uznania)
2 łyżeczki masła
sok z cytryny
olej
sól, pieprz

Sposób wykonania:

1. Filet ryby myjemy, delikatnie osuszamy.
2. Oprószyć solą i pieprzem.
3. Naczynie żaroodporne lub folię aluminiową posmarować olejem, ułożyć krążki cebuli. Ułożyć rybę. Na rybie ułożyć gałązki rozmarynu, pokrojony czosnek i całość skropić sokiem z cytryny. Na wierzch ułożyć kawałki masła.
4. Przykryć folią i piec 30 minut w 180 st. C. Po tym czasie uchylić folię i piec jeszcze 10-15 minut.

Smacznego!!!

Źródło: Facet na talerzu

2 komentarze:

  1. Pięknie upieczona ryba. Smaczna... z rozmarynem... :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zachwyca z wyglądu.Ryba musi być bardzo smaczna zwłaszcza,że dodatek jest rozmarynu

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!