17 kwietnia 2015
Pieczony filet z pstrąga alpejskiego
Składniki:
1 filet pstrąga alpejskiego
1 cebula
3 gałązki rozmarynu
3 ząbki czosnku (lub wedle uznania)
2 łyżeczki masła
sok z cytryny
olej
sól, pieprz
Sposób wykonania:
1. Filet ryby myjemy, delikatnie osuszamy.
2. Oprószyć solą i pieprzem.
3. Naczynie żaroodporne lub folię aluminiową posmarować olejem, ułożyć krążki cebuli. Ułożyć rybę. Na rybie ułożyć gałązki rozmarynu, pokrojony czosnek i całość skropić sokiem z cytryny. Na wierzch ułożyć kawałki masła.
4. Przykryć folią i piec 30 minut w 180 st. C. Po tym czasie uchylić folię i piec jeszcze 10-15 minut.
Smacznego!!!
Źródło: Facet na talerzu
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pięknie upieczona ryba. Smaczna... z rozmarynem... :)
OdpowiedzUsuńZachwyca z wyglądu.Ryba musi być bardzo smaczna zwłaszcza,że dodatek jest rozmarynu
OdpowiedzUsuń