29 kwietnia 2015
Łazanki z kapustą i kiełbasą
Składniki:
1/4 główki kapusty
2 kiełbaski np. śląskie
1 cebula
olej
sól, pieprz
ewentualnie ulubione przyprawy
makaron typu łazanki
Sposób wykonania:
1. Kapustę gotujemy, studzimy, wyduszamy z nadmiaru wody. Drobno siekamy.
2. Na patelni rozgrzewamy olej, rumienimy posiekaną cebulkę i dodajemy kapustę, całość dusimy.
3. Na drugiej patelni rumienimy pokrojoną w kostkę kiełbasę.
4. Kiełbasę dodajemy do kapusty, całość jeszcze chwilkę smażymy i doprawiamy solą i większą ilością pieprzu.
5. Ugotowany makaron mieszamy z kapustą i kiełbasą. Podajemy.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńMniam! Dawno już łazanek nie jadłam! Chyba najbardziej lubię wersję bezmięsną, z grzybami i kapustą.
OdpowiedzUsuńJa też, a zamiast grzybów mogą być pieczarki.
UsuńDanie dla nas:) czas upichcić :)
OdpowiedzUsuńLubię łazanki z kapustą. Kiedyś tez robiłam z dodatkiem wędliny, skwareczków. Teraz częściej robię z pieczarkami :)
OdpowiedzUsuń