27 kwietnia 2015

Kotlet drobiowy po hawajsku

...czyli trochę egzotyki na klasycznym kotlecie drobiowym :)


Składniki:

2 duże piersi z kurczaka
sól, pieprz
mąka
1 jajko
bułka tarta
olej do smażenia
4 plastry ananasa
tarty żółty ser

Sposób wykonania:

1. Mięso myjemy, kroimy, rozbijamy tłuczkiem na kotlety. Solimy, pieprzymy.
2. Mięso panierujemy najpierw w mące, potem jajku, a na końcu w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju.
3. Na gotowe kotlety wykładamy po plasterku ananasa i posypujemy tartym żółtym serem.  Zapiekamy w piekarniku do momentu, aż ser się rozpuści.

Smacznego!

5 komentarzy:

  1. Bardzo ciekawy przepis,myślę,że wykorzystam go;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę wypróbować ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takiego kotleta chętnie bym zjadła i do tego pyszną surówkę... mniam, mniam... :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawe połączenie i na pewno pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kiedyś chyba robiłam podobnego kotleta! Zawsze to jakas odmiana! :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!