...czyli trochę egzotyki na klasycznym kotlecie drobiowym :)
Składniki:
2 duże piersi z kurczaka
sól, pieprz
mąka
1 jajko
bułka tarta
olej do smażenia
4 plastry ananasa
tarty żółty ser
Sposób wykonania:
1. Mięso myjemy, kroimy, rozbijamy tłuczkiem na kotlety. Solimy, pieprzymy.
2. Mięso panierujemy najpierw w mące, potem jajku, a na końcu w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju.
3. Na gotowe kotlety wykładamy po plasterku ananasa i posypujemy tartym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku do momentu, aż ser się rozpuści.
Smacznego!
Bardzo ciekawy przepis,myślę,że wykorzystam go;)
OdpowiedzUsuńMuszę wypróbować ten przepis :)
OdpowiedzUsuńTakiego kotleta chętnie bym zjadła i do tego pyszną surówkę... mniam, mniam... :)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie i na pewno pyszne:)
OdpowiedzUsuńKiedyś chyba robiłam podobnego kotleta! Zawsze to jakas odmiana! :-)
OdpowiedzUsuń