Po Świętach została mi niewykorzystana biała kiełbasa. Przydała się w sam raz na leniwy obiad.
Składniki:
6-8 parzonych białych kiełbasek
Marynata:
1 łyżka soku z cytryny
4 łyżki oleju
po 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki, rozmarynu i majeranku
1/3 łyżeczka tymianku
1/3 łyżeczka pieprzu
Dodatkowo:
kilka ząbków czosnku
1 cebula
Sposób wykonania:
1. Składniki marynaty połączyć.
2. Kiełbaski naciąć wedle uznania.
3. W żaroodpornym naczyniu ułożyć kiełbaski, posmarować marynatą. Obłożyć pokrojoną w talarki cebulą i ząbkami czosnku.
4. Całość zapiekać 45-60 minut w 180 st.C, przekładać kiełbaski na drugą stronę co jakiś czas. Piec do ładnego zrumienienia.
Smacznego!!!
Źródło: Domowe potrawy
No ekstra przepis!
OdpowiedzUsuńSzybko i pysznie, pozdrawiam serdecznie :).
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczna kiełbaska:)
OdpowiedzUsuń