13 kwietnia 2015

Pieczona biała kiełbasa z ziołami

Po Świętach została mi niewykorzystana biała kiełbasa. Przydała się w sam raz na leniwy obiad.


Składniki:

6-8 parzonych białych kiełbasek

Marynata:
1 łyżka soku z cytryny
4 łyżki oleju
po 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki, rozmarynu i majeranku
1/3 łyżeczka tymianku
1/3 łyżeczka pieprzu

Dodatkowo:
kilka ząbków czosnku
1 cebula

Sposób wykonania:

1. Składniki marynaty połączyć.
2. Kiełbaski naciąć wedle uznania.
3. W żaroodpornym naczyniu ułożyć kiełbaski, posmarować marynatą. Obłożyć pokrojoną w talarki cebulą i ząbkami czosnku.
4. Całość zapiekać 45-60 minut w 180 st.C, przekładać kiełbaski na drugą stronę co jakiś czas. Piec do ładnego zrumienienia.

Smacznego!!!

Źródło: Domowe potrawy

3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!