17 grudnia 2012
Wafle kakaowe z aromatem rumowym
Składniki:
opakowanie wafli
1 kostka margaryny
1 szklanka cukru
1/3 szklanka mleka
1,5 szklanki mleka w proszku lub granulowanego
2 łyżki kakao
aromat rumowy
Sposób przygotowania:
1. Zwykłe mleko, margarynę i cukier zagotowujemy. Studzimy.
2. Do letniej masy mlecznej dodajemy mleko w proszku lub granulowane oraz kakao i aromat rumowy. Mieszamy dokładnie i przekładamy masą wafle.
3. Gotowy wafel obciążamy np. drewnianą deską i wkładamy do lodówki.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Jeszcze nie próbowałam zrobić masy do wafli z mleka w proszku, do tej pory robiłam z czekolady, ale podejrzewam, że w Twojej wersji andruty są równie pyszne.
OdpowiedzUsuńWafle z masą na bazie mleka w proszku są zdecydowanie moimi ulubionymi :) Polecam!
UsuńTakich wafli to wieki nie jadlam!
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie wafelki ,pyszniutkie są :)
OdpowiedzUsuńa najlepsze są na drugi dzień :)
OdpowiedzUsuńMam pytanko jakiego kakao użyć gorzkiego?!
OdpowiedzUsuńMam pytanie jakiego kakao użyć gorzkiego?!
OdpowiedzUsuńTak, używamy gorzkiego kakao - u mnie przeważnie decomorreno.
UsuńCzy zamiast margaryny moge użyć masła?
OdpowiedzUsuńTak, mozna.
Usuńsmak z dziećiństwa, właśnie robię, będzie pyszne,a dzieciaki sie nimi zajadają
OdpowiedzUsuńTo super, też bym zjadła... pozdrawiam!
Usuń