1. Zwykłe mleko, margarynę i cukier zagotowujemy. Studzimy. 2. Do letniej masy mlecznej dodajemy mleko w proszku lub granulowane oraz kakao i aromat rumowy. Mieszamy dokładnie i przekładamy masą wafle. 3. Gotowy wafel obciążamy np. drewnianą deską i wkładamy do lodówki.
Jeszcze nie próbowałam zrobić masy do wafli z mleka w proszku, do tej pory robiłam z czekolady, ale podejrzewam, że w Twojej wersji andruty są równie pyszne.
Dziękuję za odwiedziny i komentarz. Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!
Jeszcze nie próbowałam zrobić masy do wafli z mleka w proszku, do tej pory robiłam z czekolady, ale podejrzewam, że w Twojej wersji andruty są równie pyszne.
OdpowiedzUsuńWafle z masą na bazie mleka w proszku są zdecydowanie moimi ulubionymi :) Polecam!
UsuńTakich wafli to wieki nie jadlam!
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie wafelki ,pyszniutkie są :)
OdpowiedzUsuńa najlepsze są na drugi dzień :)
OdpowiedzUsuńMam pytanko jakiego kakao użyć gorzkiego?!
OdpowiedzUsuńMam pytanie jakiego kakao użyć gorzkiego?!
OdpowiedzUsuńTak, używamy gorzkiego kakao - u mnie przeważnie decomorreno.
UsuńCzy zamiast margaryny moge użyć masła?
OdpowiedzUsuńTak, mozna.
Usuńsmak z dziećiństwa, właśnie robię, będzie pyszne,a dzieciaki sie nimi zajadają
OdpowiedzUsuńTo super, też bym zjadła... pozdrawiam!
Usuń