Jeśli macie ochotę na domowej roboty grzańca to zapraszam :)
Składniki:
2 puszki piwa
szczypta cynamonu i imbiru do smaku
kilka goździków
miód
sok malinowy (domowej roboty)
plasterek cytryny
Sposób przygotowania:
1. Piwo przelewamy do garnuszka, dodajemy cynamon, imbir i goździki.
2. Podgrzewamy do 60 st. C (piwo może się lekko spienić). Dodajemy miód i sok malinowy do smaku. Pamiętamy, aby nie doprowadzić do wrzenia ponieważ wtedy piwo straci bąbelki oraz swoje walory smakowe.
3. Piwo przelewamy do kufli, dodajemy po plasterku cytryny.
4. Pijemy ciepłe.
Na zdrowie i smacznego!
Źródło: Agatka gotuje i smakuje
Ale bym się napiła takiego piwka...a tu choroba...
OdpowiedzUsuńA taki grzaniec świetnie rozgrzewa :)
Usuń